Information (Triathlon)

Simningen
Simningen sker i en, ca 22 gradig, 50m-bassäng på Ljungbyheds friluftsbad. Starten sker nerifrån vattnet och beroende på antalet startande så delas deltagarna in i flera heat.

Växling 1
Efter simningen hoppar man upp på kanten och beger sig till sin växlingsplats där man gör sig i ordning inför cykelmomentet Man leder därefter cykeln ut ur badet och börjar cykla först på parkeringen.

Cyklingen
Från parkeringen svänger man vänster ut på vägen. Funktionärer kommer att finnas här och varna ifall det kommer bilar men de har ingen rätt att stoppa dem så var försiktig. Följ markeringar på vägen och funktionärernas anvisningar så kommer du till Klippan. Efter att man passerat över järnvägen så svänger banan in på Hantverksgatan. Det är oftast ingen trafik här men tänk ändå på att det är högerregeln som gäller i alla utfarter.

Ladda ner karta över hela cykelbanan
Ladda ner karta över cykelbanans avslutning i Klippan

Växling 2
Hoppa av cykeln och led den på grusvägen mot scenen. Lämna över den och hjälmen till våra funktionärer som parkerar den åt dig. Om många kommer samtidigt så lägger man bara ner cykeln i gräset så tar vi hand om den efter hand. Därefter tar man på sig sina löparskor (om man inte har cyklat i dem) och fortsätter sen rakt fram ut på löpbanan.

Ladda ner karta över växlingsområdet

Löpningen
Löpningen sker i en trevarvsbana i och kring parken på både grus och asfalt. Som åskådare har man många chanser att se löparna på varje varv. Målgång sker framför scenen.

Ladda ner karta över löpbanan

Pre Race
Dagen innan tävlingen anordnas en organiserad genomgång av banan. Vi samlas på Ljungbyhedsbadet och cyklar och springer banan i lugnt tempo. Skriv gärna i anmälanmailet ifall du är intresserad av att delta. Det är ingen bindande anmälan men bra för oss att veta hur stort intresset är. Håll utkik på hemsidan för mer info.

Nummerlapp
Varje deltagare får sitt startnummer målat på kroppen.

Överdragskläder
Alla deltagare får en säck i vilken de kan lägga överdragskläder, simglasögon m.m. Dessa säckar transporterar arrangören till målet. För värdesaker ansvaras ej.

Löparskor
Ämnar man byta till löparskor efter cyklingen måste dessa lämnas in till växlingsområdet i Stadsparken innan man beger sig till starten i Ljungbyhed.

Anmälan
Se information under fliken Anmälan. När du betalat kommer ditt namn att inom kort dyka upp i Startlistan.

Priser
De tre första i respektive klass hedras. Ett antal sponsorpriser lottas ut bland alla som fullföljer

Omklädningsrum/toaletter
Innan tävlingen finns tillgång till omklädningsrum på badet. Efter målgång finns tyvärr inga duschmöjligheter. Toalett finns vid lekplatsen i parken

Tidsschema
  • 8:00 Växlingsområdet i stadsparken öppnar
  • 9:00 Växlingsområdet på badet öppnar
  • 9:00 - 9:40 Anmälan och märkning med startnummer
  • 9:40 Gemensam genomgång av banan och reglerna
  • 9:50-10:00 Möjlighet att värma upp i bassängen
  • 10:00 Damerna startar
  • ca 10:15 Herrarna startar (I takt med att banorna blir lediga får herrarna hoppa i och värma upp. När sista dam är uppe ur bassängen går herrstarten.)

Fler frågor
Har du fler frågor eller har andra saker du vill diskutera med arrangörerna eller dina medtävlare kan du antingen skicka mail eller göra det i vårt Forum. Ingen registrering behövs för att göra inlägg.

Duathlon